top of page
MAVIS a capella ensemble
  • mail-icon-isolated-on-transparent-background-mail-transparency-logo-concept-free-png
  • Icoon-wit-telefoon
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
MAVS MUSIC Songbird Ensemble rehearsal

Contact

Dank je wel voor je bericht. We nemen binnenkort contact met je op.

MAVS MUSIC Songbird Ensemble group picture

Over ons

MAVIS is een vijfstemmig vocaal ensemble dat  uiterst gevarieerde programma's brengt op een uitzonderlijk communicatieve manier. De groep richt zich niet op een bepaald genre of bepaalde stijlperiode maar brengt programma's met een verhaal. Het  repertoire gaat van polyfonie tot nieuwe  muziek en lichte muziek, gecomponeerd en gearrangeerd op maat van onze zangvogels. Dankzij een sterke gezamenlijke vocale visie is MAVIS een jong ensemble met een enorm potentieel en een betoverende klankkleur.

 

MAVIS streeft ernaar om uit het hoofd te zingen om met elke luisteraar volledig te verbinden. De groep wil vocale muziek toegankelijk maken voor een breder publiek. Daarnaast werkt MAVIS samen met onderwijsinstellingen om jonge componisten te ondersteunen bij het schrijven van vocale muziek.

Onze zangvogels

MAVS MUSIC Songbird Ensemble Giovanna Pardo Canedo

Giovanna Pardo

Giovanna betovert bij MAVIS, als sopraan, iedereen met haar hoogste noten. Ze is een vocale duizendpoot door haar uitzonderlijke flexibiliteit waarmee ze probleemloos schakelt tussen elke stijl en periode.

 

Met haar bijdrage aan concerten, opera's en projecten op diverse grote podia in Europa, Azië en Zuid-Amerika heeft Giovanna de harten van het publiek veroverd met haar stem, haar charisma en spontaniteit, haar attitude en muzikaliteit.  Deze grote waardering werd ook bevestigd door aantal prijzen o.a. uit de hand van Koningin Sofía van Spanje  en in tal van prestigieuze internationale zangwedstrijden waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd en de Rita Gorr Opera Competitie. Ze is ook lid van het Duo en Ensemble D'Atlántico, met Andrew Wise en Tille Van Gastel.

MAVS MUSIC Songbird Ensemble Anna Nuytten

Anna Nuytten

Anna geeft de klank van MAVIS kleur met haar tedere mezzo-sopraan stem. Ze is gepassioneerd door zingen in ensemble en staat op de planken met verschillende professionele ensembles zoals B’Rock Choir, Ghent Singers, Swara Vocal Ensemble, Ex Tempore, Currende, Vlaams Radiokoor...

 

Anna dirigeert het gemengd koor Asem’ in Wervik. Ze werkte samen met een aantal bijzondere vocale coaches en artiesten: Delphine Galou, The King’s Singers, Emma Kirkby... In 2019 richtte ze samen met Thomas Langlois het luitduo ‘Coordonné’ op. Ze voeren regelmatig renaissance-repertoire uit, maar ook eigentijdse stukken, aangepast of gecomponeerd voor luit. Ze namen recent hun eerste plaat Terrain Vague op bij platenlabel Etcetera.

MAVS MUSIC Songbird Ensemble Hans Helsen

Hans Helsen

Hans is de sprankelende tenor en huiscomponist van MAVIS. Verbinding brengen tussen mensen door het zingen is de rode draad doorheen zijn werk. Hij werd laureaat van de European Award for Choral Composers in 2014 en 2020.

 

Hans staat regelmatig op de planken met het ensemble Currende en met het Nederlandse kamerkoor Studium Chorale. Hij is docent compositie bij STAP Roeselare. In deze academie voor podiumkunsten en bij de Brugse vzw Cantores heeft hij verschillende koren onder zijn leiding. Hij werkt op regel-matige basis voor Concertgebouw Brugge en was in het verleden actief aan het Leuvense Lemmensinstituut (LUCA School of Arts) en de KU Leuven.

MAVS MUSIC Songbird Ensemble Reinhard Andries

Reinhard Andries

Reinhard is de warme bariton van MAVIS. Zijn liefde voor zingen ontstond in het kinderkoor onder leiding van zijn moeder. Zijn werk als koorleider was de aanleiding om later in zijn carrière zang te studeren.

 

Intussen is Reinhard als zanger actief bij Studium Chorale en Currende. Hij is onder-kapelmeester bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine. Bij de Brugse vzw Cantores leidt hij het jongerenkoor Cantores Twist en het volwassenenkoor Cantores Avvio.

MAVS MUSIC Songbird Ensemble Sander Meersmans

Sander Meersmans

Sander is met zijn lage basstem het fundament van MAVIS. Hij was nog net geen 6 jaar toen hij zijn eerste muzikale stapjes zette in de Lierse academie. Daar ontwikkelde hij een grote liefde voor pianomuziek en (koor)zang.

 

Piano, koor, zingen en arrangeren zijn tot vandaag nog steeds de belangrijkste pijlers in Sanders muzikale leven. Hij geeft pianoles en is pianobegeleider in de academie van Borgerhout. Daarnaast is hij de dirigent van Popkoor Waelrant en verzorgt hij de pianobegeleiding voor diverse koren. Sander volgde twee jaar een opleiding Complete Vocal Technique in Nederland. Sinds 2016 vormt hij samen met Elisabeth Crommelynck het pianoduo Symbiosis.

MAVS MUSIC Songbird Ensemble empty windows

Agenda

bottom of page