top of page
MAVS shadows

Vijf vrije vogels. Vijf gevederde stemmen die samensmelten en zo het publiek meenemen in hun vlucht. Dat is MAVIS. Love is a thing with feathers is een voorstelling die een ode brengt aan de natuur, de liefde en de muziek in zijn meest pure eenvoud en schoonheid. Met het Programma voor jonge componisten ondersteunt MAVIS jonge makers bij het schrijven van vocale muziek.

PROGRAMMA 2024/25

MAVS shadows

Een gevarieerd a capella-programma neemt de luisteraar mee in een vlucht doorheen de vocale muziekgeschiedenis. Heldere renaissancemuziek gaat in dialoog met close harmony en romantische popmuziek. Huiscomponist Hans Helsen (re)arrangeerde waar nodig de muziek op maat van onze zangvogels waardoor alle stijlen en genres naadloos in elkaar overgaan. Het resultaat is een uniek, uiterst bont en kleurrijk programma dat toegankelijk is voor zowel doorwinterde als onbeschreven luisteraars van alle leeftijden. Stap het meerstemmige bos in. Beleef MAVIS vanop de takken en vlieg mee naar de liefde voor muziek die ook onze zangvogels met elkaar verbindt.

Love is a thing with feathers wordt volledig a capella gebracht en is een ééndelig programma zonder pauze (ca. 70 minuten). In overleg kan de voorstelling ingekort worden voor scholen, aperitiefconcerten, festivals of andere omstandigheden waar een oplossing op maat zich aandient. Bij programmatie in een vocaal vriendelijke ruimte is er geen geluidsversterking nodig. In andere omstandigheden is versterking bespreekbaar mits bijkomend engageren van een eigen technieker van het ensemble.

Love is a thing with feathers

Love is a thing with feathers

MAVS shadows

1

Voorbereiding in de klas

De studenten DKO of conservatorium gaan onder begeleiding van de klasleerkracht en met ondersteuning van een inleidende bundel (aangeleverd door MAVIS) aan de slag met vocale muziek.

2

Masterclass sessie 1
Vocale compositie

Hans Helsen, gerenomeerd koorcomponist en huiscomponist van MAVIS, komt na de eerste, voorbereidende fase langs voor een masterclass vocale compositie voor coaching van alle betrokken studenten. Na deze masterclass-sessie werken de studenten een eerste volledige versie van hun stuk af.

3

Masterclass sessie 2
Lees- en feedbacksessie

MAVIS komt naar de academie / het conservatorium voor een leessessie van de geschreven werken. In deze sessie krijgen de studenten een betere indruk van hoe hun werk zal klinken. De feedback in deze sessie is gedacht vanuit de artistieke en vocale praktijk. Wat werkt goed en wat niet? Waar zitten de sterktes en uitdagingen voor een koor?

4

Concert

MAVIS maakt een selectie uit alle stukken die geschreven worden in het kader van dit project en brengt met deze stukken een concert. Indien gewenst kan er ook een combinatie gemaakt worden tussen composities van de studenten en andere vocale muziek uit het programma van MAVIS.

Programma voor jonge componisten

MAVS shadows
bottom of page